Verdens højeste bygning er imponerende

Burj Khalifa

Der ligger rigtig mange meget høje bygninger rundt om i verden. Der er dog ikke noget, der slår verdens højeste bygning Burj Khalifa, der ligger i Dubai.

Godt nok er der andre bygninger på tegnebrættet, der efter sigende skulle krydse den magiske grænse på en kilometer. Men de er altså ikke på vej lige foreløbigt.

Derfor holder Burj Khalifa altså også stadig rekorden med 828 meter. Og selvom der altså er 172 meter op til de 1000 meter, så er det stadig en imponerende bygning.

Hvis du vil bevæge dig helt på til toppen (hvilket dog nok kræver nogle særlige forbindelser til højtstående personer i Dubai), så rammer du etage nummer 165.

Mindre kan dog også gøre det for os almindelige mennesker (med en almindelig pengepung). For på 124. etage er der stadig en smuk udsigt – og her er offentlig adgang.

Turen til 124. etage tager 59 sekunder – hvilket også gør den til verdens hurtigste i denne klasse.

Det samlede areal for hele bygninger er på 330.000 m2. Og der er i alt 900 lejligheder.

Lejlighederne er dog ikke af den helt billige slags. Hvis du vil have en 1-værelseslejlighed på 80. etage, skal du regne med at komme af med i omegnen af 20 millioner danske kroner. Men så er der jo til gengæld også en flot hav- og ørkenudsigt.

Konstruktionen af Burj Khalifa startede helt tilbage i 2004. Men på grund af pengeproblemer, stod bygningen først færdig i 2009.

Og desværre for Dubai, så kom bygningen heller ikke til at hedde Burj Dubai, som først planlagt. For på grund af pengeproblemerne, så måtte  træde til med en stor som penge. Og til gengæld skulle bygningen så opkaldes efter ham. Lån penge til din rejse til Dubai ved hjælp af Eksperten.com. Den gratis hjemmeside giver dig mulighed for at finde de bedste hurtige lån online gratis.

Men et imponerende bygningsværk er det under alle omstændigheder. Og mon ikke denne populære attraktion med tiden vil tjene sine 7,5 milliarder kroner ind igen?