Hvor skal den næste storbyferie gå hen?

Storby

Når det kommer til storbyferie i Europa, er der rigtig mange muligheder.

I princippet kan turen jo gå til alle større byer i et europæisk land. Alligevel er der visse byer, der skiller sig ud – og bliver besøgt igen og igen. Og det har naturligvis sine grunde.

I dette indlæg vil jeg kigge på nogle af de europæiske storbyer – og ikke mindst hvorfor de er værd at besøge.

Berlin

Berlin er populær blandt danskerne. Og byen har da også lidt af det hele.

Først og fremmest er det en billig by at besøge. Du kan spise god mad uden at komme af med en formue. Og overnatning koster heller ikke så meget som mange andre steder.

Endelig ligger Berlin i køreafstand fra Danmark – enten i egen bil eller på bustur. Så du er altså ikke afhængig af at skulle flyve.

Berlin er den oplagte by, hvis du interesserer dig for nyere historie omkring 2. Verdenskrig og den efterfølgende Kolde Krig. For her er Berlin helt i front med spændende, historiske steder.

Rom

I Rom kan du også mærke historiens vingesus. Her skal vi dog noget længere tilbage – nemlig til Romerriget, der engang var mægtigt.

Overalt i byen finder du historiske bygninger – med Colosseum som den største.

Ud over Romerrigets bygninger, så er der jo også hele Vatikanstaten – og alle de seværdigheder, der er forbundet med dette lille, selvstændige land midt i Rom.

Det trækker jo heller ikke ligefrem ned, at du spiser og drikker rigtig godt i Rom.

Eneste minus er i virkeligheden nok, at det kan være lidt dyrt at komme til Rom. Men hvis du får mulighed for at købe en billig flybillet, bør du ikke tøve et øjeblik med at besøge byen.

Barcelona

Et andet sted, hvor man spiser og drikker godt, er Barcelona. Og her er der noget større konkurrence på flybilletterne – så du kan komme billigt dertil.

Barcelona er samtidig også en by med spændende seværdigheder – fra den gamle katedral Sagrada Família til den nye fodboldkatedral Camp Nou (hvor FC Barcelona spiller).

Og så har Barcelona den kæmpe fordel, at der ligger en strand midt i byen. Så når dagens sightseeing er slut, kan det varmt anbefales at tage en tur til stranden, inden aftenen fortsætter på en god restaurant.

London

Den sidste by, som vi skal kigge på i denne omgang, er London.

London er danskernes helt store favoritby. Og det er der ikke noget at sige til. For London kan lidt af det hele.

For det første er det billigt at komme til London. Flybilletterne koster ofte mindre end en tur fra København til Aalborg. Og hvis du vil overnatte billigt, kan du også sagtens gøre det, uden at det skal være lige i centrum. For London har en velfungerende metro.

London har også mindst lige så mange seværdigheder som de andre storbyer. Seneste skud på stammen er London Eye, der ligger i toppen af populære seværdigheder.

Og så har London nok den bedste shopping i Europa – i alt fra små butikker til kæmpe stormagasiner.

Ja, selv maden er faktisk bedre end sit rygte. Der var engang, hvor London var lig med dårlig mad. Men sådan er det ikke mere. Nu har alle de kendte kokke restauranter i byen. Og er du i stedet til mere eksotisk mad, så er der restauranter med mad fra hele verden.