Har du ikke råd til sommerferien?

Lån til ferien

December er en dyr måned. Først kommer ugerne op til jul, hvor der skal købes gaver – og det er jo ikke helt billigt.

Efterfølgende kommer så selve juleferien og ikke mindst nytårsaften, der jo også skal fejres på behørig vis.

Derfor er det måske heller ikke ligefrem sommerferie du tænker på nu. Men det er der mange andre, som gør.

For januar er en af de måneder, hvor der bliver booket flest sommerferier i. Og det betyder derfor også, at hvis du venter, til der igen er penge på kontoen, så kan de bedste hoteller og destinationer være smuttet.

Så har du ingen penge til ferie lige nu, så kan lån af penge være en mulighed.

Bare husk på, at du skal låne pengene midlertidigt – til du igen har fået råd til at betale ferien. Det kan ikke hjælpe noget, at du låner penge, hvis du ikke har råd til at betale dem tilbage i løbet af forholdsvis kort tid. For så bliver ferien meget dyr.

Flere muligheder for lån af penge

Når du skal låne penge, er der flere forskellige muligheder.

Den nemmest er at tage et lån online eller via din mobiltelefon. Her svarer du på nogle få spørgsmål, og kort tid efter får du at vide, om lånet er bevilliget. Er det det, så har du pengene i løbet af kort tid på din konto.

En anden mulighed er at få lånet igennem din bank – f.eks. i form af en kassekredit. Det er ofte en billigere løsning. Men til gengæld kræver det ofte også noget mere arbejde i form af lønsedler, underskrivelse af papirer og tegning af forsikringer.

Om du skal vælge den ene eller anden lånemulighed afhænger derfor meget af, hvor nemt det skal være – sat op imod hvor meget du vil betale for lånet.