Gardasøen er for alle

Gardasøen

Måske har du en forestilling om, at en ferie ved Gardasøen er lig med en masse pensionister, der drikker hvidvin, mens de nyder solen.

Og det kan det da også være. For Gardasøen har alle dage været populær blandt den ældre del af befolkningen. Men i dag er Gardasøen også meget andet end det.

Børnefamilien

F.eks. er området også en populær destination, når børnefamilierne sætter sig bag rattet i bilen og kører sydpå. Og det er der ikke noget at sige til. For Gardasøen er den perfekte destination med børn.

For det første er selve søen et godt og sikkert sted at bade. Her er ingen bølger, og børnene kan derfor roligt kaste sig i vandet.

Samtidig er der også mange dejlige campingpladser i området. Italienerne mestrer jo det med at lave populære campingpladser – og Gardasøen er ingen undtagelse.

Her er masser af pladser med pools, børneklubber og masser af andre aktiviteter for børn. Og med alle de danskere, der rejser til Gardasøen, er der stor chance for, at børnene finder nogle legekammerater.

Men skulle det gå hen at blive lidt for kedeligt med alt den badning, så er der også masser af udflugtsmuligheder.

Vil du være en god forældre, så tager du børnene med i Italiens største forlystelsespark Gardaland – hvor I sagtens kan få en hel dag til at gå med rutsjebaner, karruseller og delfin-show.

Livsnyderen

Er du livsnyder med stort L, så er Gardasøen også et perfekt sted for dig.

Vælg et lille hyggeligt pensionat i en af de små landsbyer rundt omkring søen. Find en god lokal restaurant. Og bestil så et godt måltid italiensk mad med noget dejligt vin til.

Du kan også tage på besøg på en af de mange, lokale vingårde, hvor du kan få lov til at prøvesmage (og købe) den lokale vin. Ofte er det også muligt at få en rundvisning.

Og sidst men ikke mindst kan det også anbefales at tage en tur til en af storbyerne i nærheden – Verona, Venedig og Milano.

Hver by har noget særligt at byde på. Milano er shopping, Verona er musik – og Venedig kender vi vist alle (ellers kan du læse mere om byen her).

Den aktive

Er du mere til action end god mad, så er Gardasøen også et perfekt sted for dig.

På selve søen er der god mulighed for windsurfing, da forholdene er særligt gode ved Gardasøen.

Og tager du en tur op i bjergene med svævebanen, så kan du medbringe en mountainbike – som du så kan bruge til at komme ned igen. Eller du kan tage den ultimative tur ud over kanten i en paraglider.

Så Gardasøen er ikke kun for pensionister. Det er også for børnefamilier, livsnydere, de aktive – og alle os andre.